previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Seitsemän märkää läikkää rakennetussa ympäristössä, kadun pinnassa.

Läikät sijoittuvat eri puolille Pohjois-Helsinkiä: aukiolle, kävelytielle, kevyen liikenteen väylille ja autotien laitaan. Ne ovat näin muodoin kävellen lähestyessä parhaiten havaittavissa, löydettävissä.

Läikät sijaitsevat paikoissa, jotka ovat minulle tuttuja ja arkisia. Ne ovat merkityksellisiä siksi, koska ne jäsentävät kulkuani, toimivat maamerkkeinä, kuljetun matkan mittoina. Näihin läikkien paikkoihin liittyy henkilökohtaisia, toistensa päälle kerrostuneita muistoja siitä, mitä mietin, juuri tämän kohdan ohi kulkiessani.

Teos käsittelee aikaa, katoamista ja muistamista. Kuinka märkä läikkä jää meistä jäljelle, kunnes sekin katoaa.

Läikät jäävät valitsemilleni paikoille kunnes mekaaninen kuluminen ja auringonvalo saavat ne ajan oloon katoamaan.

Ville Mäkikoskela

Ville Mäkikoskela on kuvanveistäjä, syntynyt vuonna 1975 Parkanossa, asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on valmistunut Lahden ammattikorkeakoulun Taideinstituutista vuonna 1999 ja Taideteollisen Korkeakoulun Pallas- Kuvataiteiden Maisteriohjelmasta vuonna 2007. Kuvanveistäjänä häntä kiinnostavat kaduntasaiset tarinat ja sattuman oikut. Hänen teoksiaan on mm. Nykytaiteen Museo KIASMAN, Wihurin Rahaston/ Rovaniemen Taidemuseon ja Valtion taideteostoimikunnan kokoelmissa. www.villemakikoskela.fi